Urmager

Urmageren i Danmark er ved at forsvinde. Der bliver kun uddannet ganske få til dette vidunderlige fag.

Så ja, man kan godt føle sig som en dinosaur efterhånden. Meget urmager arbejde sendes i dag til udlandet. Derfor er der ikke mange urbutikker i Danmark, der kan sige, at de har urmagere ansat. Da jeg ikke har ambitioner om at flytte til udlandet for at arbejde, er det her idèen med Ambrosius Watches er blevet til virkelighed, af kærlighed til mit fag.

Personligt startede min urrejse i december måned 1989, hvor jeg startede i lære i Viborg. Det var starten på et spændende arbejdsliv med ure, som jeg har været bidt af lige siden.

Jeg har igennem årene prøvet og oplevet mange ting. Der knytter sig meget historie, til de ure som jeg fremstiller. Jammerbugt uret er f. eks. opkaldt efter den egn, hvor jeg havde mit første svendejob hos urmager Flintholm i Fjerritslev. Her tog jeg tit ud til Vesterhavet, og gik flere kilometer i vandkanten, imens jeg filosoferede over livet. Det var også her, at jeg for første gang havde tanken om, at det kunne være fedt, at få produceret mit eget urmærke.

Der skulle så gå ca. 25 år, fra tanken var der første gang til, at den dukkede op igen i 2020. Et besøg ved Slettestrand, der ligger ca. 50 km. fra min bopæl, var det der gav mig et flashback. Jeg har været afdelingsleder for en urafdeling, butikschef, haft egen urmager butik og arbejdet ved en af de få Rolex forhandlere, vi har i landet. Jeg har deltaget i kurser hos flere af de store urfirmaer, og været på besøg på mange urfabrikker, som altid har begejstret mig. Jeg er stolt af mit håndværk, og jeg syntes, at tiden var inde til starte et nyt kapitel med ure.

Jeg har igennem de senere år set mange nye urmærker komme til. Men som reparatør har jeg flere gange været udfordret. Disse ure er ikke tiltænkt reparation, men – køb et nyt princippet! Flere ure er kommet med så små bagkasser, at værket ikke kan fjernes bagud. Det betyder, at når der skal skiftes glas eller fjernes fugt fra skiven, er eneste mulighed at fjerne glasset forfra. Det er med risiko for, at mange af disse ure får skade på urskiverne og viserne. De fleste klassiske ure er ligeledes kun vandbeskyttede, og mange får fugtskader pga. temperatursvingninger, klima osv. Buet glas sprænger eller revner af den simple grund, at urkassen har været forkert konstrueret, og derved giver spændinger i glasset.

Pga. disse udfordringer har jeg i samarbejde med en urfabrik fremstillet en serie, hvor alle urene er vandtætte og meget mere robuste. De kan f. eks. holde til en dukkert i Vesterhavet. Ligeledes er urglassene i safir, som er det stærkeste materiale på jorden efter diamanten. Det gør at Ambrosius Watches er næsten umulig at ridse og til at få revner.

Samtidig har det været mit mål, at man skal kunne ændre udseendet på sit ur på flest mulige måder. Når man udvælger sig et ur med tilhørende remme og lænker, er idèen, at man hurtig skal kunne skifte med quick release. På den måde kan man vælge lænke og rem, som passer til ens tøjstil eller look.

Da alle Ambrosius Watches er med 22 mm. lænke eller remme, kan du lave et mix med to eller flere ure. Din rem- og lænkepakke kan flyttes rundt imellem urene, som du ønsker, uden brug af værktøj! Det er kun urlænken, der passer helt op til kassen, der kræver brug af almindelige remstifter og værktøj.

Så tanken er, at du faktisk kun behøver et eller to ure med mange kombinations muligheder, som du kan have glæde af i lang tid. Dette er også bedre for vores miljø, da det er med til at formindske elektronik affald, der forekommer ved køb af helt billige ure, som man bare smider væk igen!

Ambrosius Watches er i mellem prisklassen fra kr. 1.398,- til kr. 5.000,-. Her kan de fleste være med, og få mulighed for at eje et ur af høj kvalitet og i et flot design.

 

[dnxte_text_highlight before_text=”Ambrosius Watches ” highlight_text=” 80% kvalitet 20% navn!” highlight_alignment=”center” dnxt_svg_select=”double-line” _builder_version=”4.19.3″ _module_preset=”default” heading_fonts_text_shadow_style=”preset1″ global_colors_info=”{}”][/dnxte_text_highlight]

Ambrosius Watches

Stenildhøjdalen 113

9600 Aars

CVR registrering:

Navn: AMBROTECH

CVR nr. 10169429

+45 53 54 74 73

kontakt@ambrosiuswatches.dk

Virksomhed

Handelsbetingelser

Retur politik

Privatlivs politik

Garanti

Henvendelser:

Telefon: Fra kl. 9.00 til 16.00

Chat og E-mail:

Besvares indenfor 12 timer

Nyheder

Price Based Country test mode enabled for testing Tyskland. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari

0